Gevogelte­terrine met zomertruffel

Ingrediënten voor 1 pacotizing® beker

1 pacotizing® beker = 10 porties

  • 300 g kipfilet
  • 300 g room
  • 50 g rauw varkensspek
  • 20 g zomertruffel
  • 10 g zout
  • 10 g boter

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng met de room en het zout. Doe het mengsel in een pacotizing® beker, sluit af met het deksel en voorzie van een label.
  2. Vries in op −20 °C gedurende minimaal 24 uur.
  3. Pacotiseer vervolgens tweemaal met overdruk. Hak de zomertruffel fijn, bak kort aan in boter en roer door het mengsel. Bekleed een terrinevorm met plasticfolie en spek. Vul de farce in de vorm, leg eerst spek bovenop en sluit vervolgens af met plasticfolie. Stoom ongeveer 35 minuten in een stoomoven op 80 °C of pocheer in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven op 140 °C. Laat vervolgens afkoelen.

Tip: Truffels kunnen bijvoorbeeld ook vervangen worden door morieljes.

Pacojet-instellingen

Modus: 

Pacotizing®

Drukinstelling: 

Overdruk

Aantal automatische herhalingen: 

2

Jet®-Modus geschikt: 

Nee