Maïssoepconcentraat

Ingrediënten voor 1 pacotizing® beker

1 pacotizing® beker = 10 porties

  • 250 g groentebouillon
  • 30 g uien
  • 20 g boter
  • 5 g knoflook
  • 5 g zout
  • 600 g gekookte maïs

Bereidingswijze

  1. Fruit de uien en knoflook in de boter. Voeg de maïskorrels en het zout toe en bak 2 minuten mee. Doe alles in een pacotizing® beker, voeg de groentebouillon toe en laat afkoelen.
  2. Sluit af met het deksel, label en vries in op −20 °C gedurende minimaal 24 uur.
  3. Indien nodig één keer pacotiseren en het soepconcentraat in een basissaus (velouté) roeren en aan de kook brengen. Tip: Het concentraat kan ook als smaakmaker voor sauzen gebruikt worden. Het concentraat kan vooraf gepacotiseerd worden voor mise-en-place en in de koelkast bewaard worden.

Pacojet-instellingen

Modus: 

Pacotizing®

Drukinstelling: 

Normale druk

Aantal automatische herhalingen: 

1

Jet®-Modus geschikt: 

Nee