Gemberchutney

Ingrediënten voor 1 pacotizing®-beker

1 pacotizing®-beker = 10 porties

  • 36 g zonnebloemolie
  • 35 g gember
  • 10 g knoflook
  • 25 g geroosterde chana dal (kikkererwten)
  • 5 g geroosterde korianderzaadjes
  • 3 g geroosterde komijnzaadjes
  • 2 g geroosterde venkelzaadjes
  • 8 g paprikapoeder
  • 1 g chilivlokken
  • 60 g pitloze tamarinde
  • 60 g ongeraffineerde rietsuiker (whole cane sugar)
  • 10 g zout
  • 35 g citroensap
  • 300 g water

Bereiding van het recept

  1. Snijd de gember en knoflook fijn en fruit deze in zonnebloemolie. Meng met de overige ingrediënten en giet in een pacotizing®-beker.
  2. Sluit af met een deksel en voorzie van een label. Vries in op -20 °C gedurende minimaal 24 uur.
  3. Wanneer nodig, pacotiseer® driemaal op normale druk.

Tip: Voor een fijner resultaat, vries de pacotizing®-beker opnieuw in voor 12 uur en pacotiseer® opnieuw.

Recept van Gaurav Bajaj

Pacojet-instellingen

Modus: 

Pacotizing®

Drukinstellingen: 

Normale druk

Aantal automatische herhalingen: 

3

Jet®-Modus geschikt: 

nee