Ingrediënten voor 1 pacotizing®-beker
1 pacotizing®-beker = 10 porties
- 36 g zonnebloemolie
- 35 g gember
- 10 g knoflook
- 25 g geroosterde chana dal (kikkererwten)
- 5 g geroosterde korianderzaadjes
- 3 g geroosterde komijnzaadjes
- 2 g geroosterde venkelzaadjes
- 8 g paprikapoeder
- 1 g chilivlokken
- 60 g pitloze tamarinde
- 60 g ongeraffineerde rietsuiker (whole cane sugar)
- 10 g zout
- 35 g citroensap
- 300 g water
Bereiding van het recept
- Snijd de gember en knoflook fijn en fruit deze in zonnebloemolie. Meng met de overige ingrediënten en giet in een pacotizing®-beker.
- Sluit af met een deksel en voorzie van een label. Vries in op -20 °C gedurende minimaal 24 uur.
- Wanneer nodig, pacotiseer® driemaal op normale druk.
Tip: Voor een fijner resultaat, vries de pacotizing®-beker opnieuw in voor 12 uur en pacotiseer® opnieuw.
Recept van Gaurav Bajaj